Következő alkalom:

Közreműködő művészek

Nagy László Adrián

orgonaművész

Nagy László Adrián 1968-ban született, Budapesten. A Zeneakadémia zongora szakán Keveházi Gyöngyi és Falvay Sándor növendéke volt. Elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi karát, miközben Bartl Erzsébetnél orgonálni kezdett. 1997-ben Csanádi László növendékeként orgona-művészi diplomát szerzett a Zeneakadémia szegedi Konzervatóriumában.

Azóta tanított a veszprémi hittudományi főiskola egyházzene szakán, a zsámbéki tanítóképző főiskolán és Budapesten, a III. kerületi zeneiskolában. Ugyancsak azóta Budán a Margit körúti ferences templom orgonistája.

Jelenleg főállásban a Honvéd Együttes Férfikarának korrepetítora.

Rendszeresen koncertezik szólistaként és kóruskísérőként, illetve szimfonikus zenekarokkal (pl. Budapesti Fesztiválzenekar) is dolgozik. Hazánkon kívül vendégszerepelt Európa számos országában. 1999-ben a Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny döntőjében a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma különdíját nyerte el.

Több CD-n szerepel közreműködőként. 2003 decemberében jelent meg első szóló CD-je Korálfantázia címmel a Hungaroton gondozásában.

2005-ben hozták létre Zsemlye Sándor jazz-szaxofonossal a SaxOrgan duót, melyben zenei világaikat ötvözik, Bachtól a jazz-ig.

2006. januárjától a Tango Esperimento zenekar zongoristája, hangszerelője, zeneszerzője, első CD-jük Paso Primo címen az Etnofon kiadó gondozásában jelent meg 2006. novemberében.

Kővári Eszter Sára

koloratúr szoprán

1975. május 16-án született Kaposvárott. Zenei tanulmányait 4 évesen kezdte a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában. Hegedülni és brácsázni tanult, majd 15 éves korában felvették magánének szakra. Gimnáziumi tanulmányait a kaposvári Toldi Miklós Gimnázium mûvészeti osztályában végezte. 17 éves korában hallgatta meg Bende Zsolt operaénekes, majd két évig foglalkozott vele. Az õ javaslatára választotta a komolyzenei pályát, és jelentkezett Ötvös Csilla tanárnõhöz a Weiner Leó Zenemûvészeti Konzervatóriumba. 1996-tól koncertezik rendszeresen. Fellépett többek között az Interoperett Újévi Gálakoncertjén és az Operett Gála sorozatban, a Zeneakadémián, a Magyar Állami Operaházban és a Vígadóban. Ária- és dalestet tartott a Festetics Kastélyban, a kaposvári Tavaszi Fesztiválon, az Óbudai Társaskörben, a Fészek Mûvészklubban és a Rátkay Klubban. Több ének-mesterkurzuson vett részt, így: László Margit kurzusán; Balassagyarmaton a Nemzetközi Nyári Zenei Találkozón; Prof. Eva Blahova kurzusán Pozsonyban; a Nemzetközi Bartók szemináriumon, Csengery Adrienne mûvésznõnél; valamint felvételt nyert a varsói "Európai Mozart Akadémiára". 1998. februárjában Rózsa Vera professzorasszonynál járt Londonban. 1998. október 29-én volt az elsõ színpadi opera bemutatója a Thália színházban megrendezésre került Ligeti György: "Le Grande Macabre" címû operában. Az 1998/99-es évadban a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának volt ösztöndíjasa. 1999. júniusától énektanárnõje a Magyar Állami Operaház énekmestere, Déry Gabriella. Az 1999/2000-es évadban Erkel: Hunyadi - Gara Mária, Ránki György: Pomádé király új ruhája - Dzsufi szerepét énekelte, valamint a Straussiádában szerepelt. A Szegedi Nemzeti Színházban Mozart: Varázsfuvola - Az éj királynõje szerepét énekelte. 2000. szeptemberétõl a Magyar Állami Operaház szerzõdtetett énekese.

Salfay Ágnes

énekművész

Énekesi pályámat gyerekszólistaként kezdtem a pesterzsébeti plébániatemplom vegyeskarában zongoratanárom és karnagyom,Somorjay József irányítása alatt. Ezt követően a pasaréti Palesztrína kórusban folytattam, már mint fiatal szólista.

Zongora és fuvola tanulmányaim mellett ének tanulmányaimat Sipos Olga konzervatóriumi, M. Máthés Katalin főiskolai tanár, és Reményi Sándor operaénekes művész tanítása alatt végeztem magán úton.

1978 óta tevékenykedem, mint énekművész.

1970-es évek óta folyamatosan dolgozom különböző énekkaroknál, mint énekes korrepetítor, (Egyetemi énekkar, Bartók kórus, BKV vegyeskar, Építők vegyeskara, újpesti Civil kórus)

A nemzetközi és hazai zenei élet számos versenyén, fesztiválján és hangversenyturnéján vettem részt, (Európa, USA) és jelenleg is aktívan részt veszek a zenei életben.

Czettner Vera

1971-ben Z.Répássy Györgyi növendékeként felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára Kovács Dénes osztályába.1976-ban doplomázott.1976-tól 1977-ig a Liszt Ferenc kamarazenekar tagja, majd a Magyar Állami Hangversenyzenekar hegedűse.1987-től 1990-ig a Postás Szimfónikus Zenekar koncertmestere. Alapító tagja a Budapesti Fesztiválzenekarnak. ahol 1995-ig dolgozik.1989 óta a mai napig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola hegedűtanára. Kitüntetés:Bartók-Pásztory díj.

2019.02.22.

Kórustagoknak

a jelszó változatlan

Előadásainkból

Zenék   

Videók